ON LINE KNJIŽARA

23. 2. 2018.

NASAMO SA SOBOM

Stefan je morao da uzme slobodan dan. Spojio je to sa vikendom i pobegao malo od svega. Obično na putovanja ide sa grupom planinara, ali ovog puta je otišao na Rajac sam, da se presabere i dobro razmisli o novonastaloj situaciji sa Nikolinom. Znao je da ona neće odustati... Odakle da počne... nekoliko trenutaka nije mogao ni da se koncentriše na problem. Njegove oči bile su pune zelenih krošnji, uši žubora vode sa obližnje rečice, nozrdrve mirisa livadske trave i cveća. Mir u kome ne osećaš ni samog sebe... Da li se taj život u gradu stvarno dešava? Sa ove distance deluje mu kao san. Dok je tako sedeo na jednom trupcu drveta, grančicom je po zemlji crtao mreže, kvadrate i romboide. To je njegova podsvest govorila da mora da se organizuje i da napravi plan. Prvo, mora da sazna da li je učenica Ena usvojena ili ne što je veoma neprijatan zadatak. Dijana kaže da ne bi smeo devojčici direktno da se obrati jer u većini slučajeva deca i ne znaju istinu, a i  tračak sumnje bi mogao da je poremeti. Znači prvo razgovarati sa Milenom o tome. Neće ni to lako ići. Sam je kriv što još uvek nemaju neki prisniji odnos. Drugo, utvrditi očinstvo. To sa DNK analizom valjda neće biti teško. Sestra ima drugaricu na Biološkom fakultetu. Treba samo da uzme nekoliko vlasi Enine kose. Da li da to uradi prvo? Precrtao je kvadrat. Zatim je obrisao nogom sve sto je štapom zvrljao po zemlji.
„Treće... šta ćeš ako jesi otac? Hoće li ti poverovati, može li ti oprostiti napušteno dete? A Nikolina... na stranu osećanja, pa i ona je ljudsko biće, majka je, a ti si je ostavio samu u tom paklenom kazanu godinama. Magarče... eh, magarčino“, govorio je sebi.
Zatvorio je oči i poželeo da Milena sedi pored njega, isto tako zatvorenih očiju, ćutke, osluškujući njegovo disanje. Poželeo je da ga neko prihvati tako grešnog...

4 коментара:

  1. Grešnik na planini RAJac... Ima li tu neke simbolike?

    ОдговориИзбриши
  2. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  3. Lepa planina. Treba je obići uzduž i popreko, dobro je upoznati i onda, ako imaš malo mašte i malo više duše shvatiš zašto se tako zove..

    A može biti da i u ovoj rečenici gore ima nekakve simbolike... ;)

    ОдговориИзбриши

POPULIARTI, umeće naroda

Dragi prijatelji, Dozvolite da se predstavimo. Prenosim vam predivne utiske sa prvog upisa u udruženje kreativaca POPULIARTI. Udruženje je...